## CORRECTIONS PRECONFERENCE AGENDA

## **BEFORE ATTENDING**

You must complete (1 hour) online DV 101: https://gbvlearningcommunity.org/Courses/CourseDetails/125

8:00AM - 8:30AM (30 MIN)

Sign-in, Registration

8:30AM - 8:45AM (15 MIN)

Welcome, Introduction, Training Overview

9:00AM - 9:45AM (45 MIN)

Identifying Domestic Violence in Your Caseloads

9:45AM - 10:45AM (1 HR)

Domestic Violence Offender Accountability and Compliance Part 1

10:45AM - 11:00AM (15 MIN)

Break

11:00AM - 12:00PM (1 HR)

Domestic Violence Offender Accountability and Compliance Part 2

12:00PM - 1:00PM (1 HR)

Lunch (on your own)

1:00PM - 1:30PM (30 MIN)

Understanding the Basic Principles of Working with Survivors

1:30PM - 2:00PM (30 MIN)

Confidentiality for Victim Advocates and Probation Officers

2:00PM - 2:15PM (15 MIN)

Break

2:15PM - 3:00PM (45 MIN)

Safety Planning/Risk Assessment/Lethality Assessment Overviews

3:00PM - 3:30PM (30 MIN)

Tips & Techniques for Working with Treatment Providers

3:30PM - 3:45PM (15 MIN)

Break

3:45PM - 4:15PM (30 MIN)

Best Practices for Case Report Writing and Evidence Preservation

4:15PM - 4:30PM (15 MIN)

Questions, Wrap-up, Evaluation