## **CCAW Pre-Conference Run of Show**

## **UNTANGLING EVIDENCE**

## IN STRANGULATION & ASPHYXIATION CRIMES

Presented by RESPOND Against Violence

Sunday, May 18, 2025 8:30 am - 4:30 pm

8:00 – 8:30 (30 minutes)

Check-in, networking, etc.

8:30 am - 9:15 am (45 minutes)

Introduction & Overview

9:15 am - 9:45 am (30 minutes)

Types of Cases & Identifying Challenges

9:45 am - 10:00 am (15 minutes)

**BREAK** 

10:00 am - 10:30 am (30 minutes)

Identifying Danger: Gabby Petito

<u>10:30 am – 11:15 am</u> (45 minutes)

Medical & Physical Evidence

11:15 am - 11:45 am (30 minutes)

Credibility & Behaviors

11:45 am - 12:45 pm (1 hour)

LUNCH (on your own)

<u>12:45 pm – 1:15 pm</u> (30 minutes)

Safety Planning

1:15 pm - 2:15 pm (1 hour)

Failures to Communicate / Trauma-Informed

Solutions

<u>2:15 pm – 2:45 pm</u> (30 minutes)

**Evidence-Based Practices** 

2:45 pm - 3:00 pm (15 minutes)

**BREAK** 

3:00 pm - 3:45 pm (45 minutes)

Unintended Consequences (Breakout Session)

<u>3:45 pm – 4:15 pm</u> (30 minutes)

Panel

<u>4:15 pm – 4:30 pm</u> (15 minutes)

Questions, Closing, & Evaluations